Wat wij doen

Doel: ontbijtgroepen voor kinderen starten.
Motivatie: Het assisteren van kinderen met HIV besmette ouders, weeskinderen en kinderen die minder kansen hebben door armoede.
Een kind kan alleen goed geholpen worden via de aanwezige zorgverleners.

Hoe helpen we deze kinderen?

Door een ontbijtgroep voor kinderen die zonder ontbijt naar school moeten. We helpen met school uniformen en schoolschoenen, als ouders daar geen geld
voor hebben. En baby en peuter voeding.
Door middel van de ontbijtgroep regelen we een veiligheidsnet om de kinderen.
Dat betekent dat een kind een vertrouwensband opbouwt buiten het
gezin. Als een kind naar de ontbijt groep komt weten we zeker dat het kind naar school gaat. De ontbijtgroep wordt gerund door de moeders van de kinderen. Ik breng zelf het benodigde eten naar de moeders.

HIV support groep:
Door een HIV support groep, daar is veel behoefte aan. Deze mensen krijgen een maaltijd per sessie, ook dat is nodig. Er wordt daar gesproken over het ziekte proces, de medicijnen, bijwerkingen, hun gezinnen en mensen over wie ze zich zorgen maken.

Algemene zaken:
Deze zaken zijn al opgestart. ook hebben enkele kinderen al schoolschoenen gekregen
– Assisteren bij ziekenhuis bezoek, dwz, het helpen met geld voor het vervoer. Ook opletten dat mensen inderdaad naar hun afspraken gaan en hun medicatie innemen. Ziekenhuis behandeling en medicatie is gratis
– Assisteren bij het verkrijgen van I. D. papieren
– Assisteren bij het verkrijgen van financiele steun voor het verzorgen van een weeskind.
– Het geven van voorlichting over de noodzaak dat de kinderen naar school gaan voorlichting over HIV, TB en mishandeling.

Dit alles kost geld. Voor de ontbijtgroep hebben we van Cordaid en Share4more een bakkerij gekregen, zodat we zelf in onze financieen kunnen voorzien.
Helaas is dit anders gelopen dan verwacht. De houding van de locale autoriteiten veranderden en maakte het onmogelijk om onze bakkerij te laten draaien.
Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en in januari gaat de bakkerij bakken. Dit brengt natuurlijk niet gelijk voldoende winst op, zodat we de ontbijtgroep en andere zaken kunnen starten. Vandaar deze crowdfunding om dat eerste jaar te overbruggen.